Meer aandacht voor gezonde voeding op scholen
Meer aandacht voor gezonde voeding op scholen
[fusion_builder_container hundred_percent="yes" overflow="visible"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"][gravityform id="8" title="true" description="true" ajax="true"][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Kleine verschillen in de dagelijkse energiebalans (inname versus verbruik van calorieën) zorgen bij kinderen op de lange termijn voor het al dan niet ontwikkelen van overgewicht. Dit blijkt uit promotieonderzoek […]
Supermarkt PLUS plaatst in hun frisdrankenschap een zogenaamde calorieënmeter waardoor consumenten direct kunnen zien hoeveel calorieën er in een glas drank zitten. Het is de eerste supermarkt met een dergelijk […]
Op verreweg de meeste middelbare scholen die een beleid voeren om in pauzes gezonde voeding aan te bieden staan toch nog frisdrank- en snackautomaten. Die automaten staan een gezonde school […]
De tuinbouwsector begint aan een reclamecampagne voor groente en fruit. Campagnes van Burger King en McDonald's worden als inspiratiebron gebruikt. Met name kinderen zouden meer groente en fruit moeten gaan […]
Ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten werden op 8 en 9 april de Diëtistendagen gehouden. Ruim 1000 diëtisten waren aanwezig en konden er […]
Amerikanen denken dat hun werk de grootste veroorzaker is van overgewicht. Het grootste deel van de werkenden zegt dat stilzitten de voornaamste reden is dat ze aankomen. 45 procent van […]
In totaal 76 procent van de voedingsmiddelen waarop een vitamineclaim staat, is niet gezond. Het gaat vooral om producten voor kinderen zoals koekjes, frisdrank, ijsjes en energiedrankjes. De voedselwaakhond Foodwatch […]
Het aantal diabetespatiënten is de laatste jaren bijna verviervoudigd. In 1980 hadden nog 108 miljoen mensen suikerziekte, terwijl in 2014 422 miljoen mensen leden aan de ziekte. De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) […]