Webinar  Journal Club               Alleen voor leden

27 juni 19.30 - 20.45 uur
Aanmelden

Journal Club 14 november 19.30 - 20.45 uur Online

Aanmelden

Scholing Ketogeen Dieet Wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepassing

Aanmelden

Waar staat DCN voor?

DCN is een beroepsorganisatie voor diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Visie

De diëtist wordt gezien als eerste laagdrempelige aanspreekpunt bij alle voedings- en dieetvragen, zodat zowel bij gezondheid als bij ziekte, iedereen kan beschikken over een goed onderbouwd, relevant en persoonlijk advies. Hiermee verbetert de algehele voedingsstatus van de Nederlandse bevolking waardoor de kwaliteit van leven verbetert en ziektes zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen.

DCN geeft deze visie vorm in twee slogans verwerkt in het beeldmerk

‘Omdat een goed voedingsadvies een specialist vereist’
‘De diëtist is er voor alle voedingsvragen’Missie

DCN ziet de diëtist als dé voedingsprofessional bij uitstek. Niet alleen voor dieetadvisering maar bij alle vragen die mensen stellen over voeding, zowel ter preventie als bij ziekten. Om dit te bereiken ondersteunt DCN haar leden in de breedste zin van het woord, zowel bij de voedings-en dieetadvisering als bij de praktijkvoering.

DCN helpt diëtisten zich verder te professionaliseren door scholing via de DCN Academy  en het ontwikkelen van voorlichtingsmaterialen ter ondersteuning van de consulten.

DCN besteedt daarom veel tijd aan de opzet van kwalitatief hoogwaardige scholingen, die aan de leden tegen geringe kosten worden aangeboden. Samenwerking met de (voedings)wetenschap is hierbij essentieel.

Coöperatie 

DCN is een coöperatie. De coöperatievorm maakt het mogelijk om als er financieel ruimte is een uitkering te doen aan de leden in de vorm van scholingen, voorlichtingsmaterialen of korting op de contributie.

DCN richt zich naast de beroepsinhoud op het ondernemerschap in de zorg, de diëtisten met een eigen praktijk.

Binnen DCN is veel ervaring in de eerste lijnszorg, zowel inhoudelijk wat betreft de voedings- en dieetadvisering als op gebied van praktijkvoering. Deze kennis delen we met de leden op diverse manieren, zoals de DCN Academy, webinars en persoonlijk advies.

Wil je ook lid worden ?

DCN is een beroepsorganisatie voor diëtisten in de eerstelijnszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en andere verwijzers.
Info lidmaatschap DCN

Heb je een vraag?

Wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. 
Stel je vraag
shopping-cartmale