14.00
14.30
Dr. Gerda Feunekes, directeur Voedingscentrum, ook spreker op 18 september!
'De diëtist voor het individuele verschil'
De Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad worden door het Voedingscentrum vertaald naar praktische algemene adviezen, zoals de schijf van vijf.
Het toepassen van algemene adviezen blijkt voor veel mensen moeilijk. Het vertalen naar een voedingsadvies toegespitst op de persoonlijke situatie is de specifieke deskundigheid van de diëtist. Diëtisten zijn opgeleid om een voedingsadvies te geven op grond van eventueel ziektebeeld, bloeduitslagen, antropometrische gegevens, smaakvoorkeur, sociale omstandigheden, vaardigheden en niet te vergeten persoonlijke doelen van mensen/ cliënten.
Daar waar nodig kan de diëtist afwijken van RGV en dit aan cliënt en eventuele verwijzer uitleggen. Zij begeleidt/coacht de cliënt zodanig dat de cliënt de adviezen in het dagelijkse leven zo goed mogelijk kan toepassen, waardoor langdurige gezondheidswinst behaald kan worden.