Dietisteninformatie 2018-01-18T13:43:02+00:00

Visie

DCN ziet de diëtist als dé voedingsprofessional bij uitstek. Niet alleen voor dieetadvisering maar bij alle vragen die mensen stellen over voeding. Immers een verkeerd, overbodig of niet relevant advies aan een gezond persoon kan jaren nawerken in misvattingen, producten weglaten, schuldgevoelens tot aan onvolwaardige voeding toe.

DCN geeft deze visie vorm in twee slogans verwerkt in ons beeldmerk

  • ‘Omdat een goed voedingsadvies een specialist vereist’
  • ‘De diëtist is er voor alle voedingsvragen’

Backoffice

Leden van DCN kunnen via de backoffice [email protected] vragen stellen over praktijkvoering. Desgewenst kan een telefonisch adviesgesprek aangevraagd worden.

Bent u diëtist en geïnteresseerd in de nieuwsbrief voor diëtisten?

Schrijf u dan hier in

Kwaliteitsmanagement

DCN heeft een eigen kwaliteitsmanagementsysteem ontwikkeld op basis van HKZ en NEN-ISO. Het doorlopen van dit traject met als afsluiting een interne audit, leidt tot het DCN keurmerk. Praktijken die het NEN-Iso keurmerk willen behalen kunnen vanuit het DCN keurmerk verder naar  een externe audit.

Deze stukken kunnen hier geraadpleegd en gedownload worden door DCN leden.Binnen dit systeem hebben we een een kwaliteitshandboek en voorbeelden hoe een kwaliteitsjaarverslag op te zetten. Met deze onderdelen kan men ook punten verkrijgen voor ‘overige activiteiten’ bij het Kwaliteitsregister Paramedici.

Ik wil graag lid worden

Missie

DCN draagt dit landelijk uit op vele manieren

DCN helpt  diëtisten  zich verder te professionaliseren door samenwerking met de voedingswetenschap, scholing via de DCN Academy (link) en het ontwikkelen van voorlichtingsmaterialen ter ondersteuning van de consulten.

Professionele praktijkvoering

DCN stelt zich ten doel de belangen van haar leden te behartigen in de breedste zin van het woord. DCN ondersteunt haar leden bij het opzetten van een professionele praktijk, adviseert bij de praktijkvoering en bij kwaliteitsmanagement.

PR voor de DCN-diëtist

DCN heeft een serie producten ontwikkeld om de kundigheid van de diëtist verder uit te dragen. DCN leden kunnen deze via de webshop bestellen.

Producten en diensten

Wegwijzer Vrije Vestiging

De ‘Wegwijzer Vrije Vestiging’ is een uitgave (digitaal) van DCN die jaarlijks wordt geactualiseerd. Hierin vind je alle zaken die spelen bij het opzetten van een eigen praktijk. Leden van DCN ontvangen deze wegwijzer gratis.

Diëtisten die geen lid zijn van DCN kunnen de wegwijzer voor € 27,50 bestellen in de webshop.

Bestel de wegwijzer