Webinar  Journal Club               Alleen voor leden

27 juni 19.30 - 20.45 uur
Aanmelden

Journal Club 14 november 19.30 - 20.45 uur Online

Aanmelden

Scholing Ketogeen Dieet Wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepassing

Aanmelden

Leden info

Visie

DCN ziet de diëtist als dé voedingsprofessional bij uitstek. Niet alleen voor dieetadvisering maar bij alle vragen die mensen stellen over voeding. Immers een verkeerd, overbodig of niet relevant advies aan een gezond persoon kan jaren nawerken in misvattingen, producten weglaten, schuldgevoelens tot aan onvolwaardige voeding toe.

DCN geeft deze visie vorm in twee slogans verwerkt in het beeldmerk

‘Omdat een goed voedingsadvies een specialist vereist’
‘De diëtist is er voor alle voedingsvragen’

Missie

DCN ondersteunt haar leden in de breedste zin van het woord, zowel bij de voedings-en dieetadvisering als bij de praktijkvoering.
DCN helpt diëtisten zich verder te professionaliseren door samenwerking met de voedingswetenschap, scholing via de DCN Academy (link) en het ontwikkelen van voorlichtingsmaterialen ter ondersteuning van de consulten.

Wkkgz

Sinds 1 januari 2017 zijn alle DCN leden en medewerkersleden voor klachtenbemiddeling aangesloten bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris Quasir en voor geschillen bij de geschilleninstantie Zorggeschil. Voorwaarde is dat men ingeschreven staat in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Controleer of je beroepsaansprakelijkheidsverzekering is aangepast aan de wet Wkkgz. Een eventuele te betalen schadevergoeding tot max. 25.000 euro is dan gedekt.
De beroeps- aansprakelijkheidsverzekering van de VVAA is aangepast tot dit bedrag.

Als je hier inlogt, kom je in het ledengedeelte met o.a. 

- Dossier Corona
- Jaarverslagen
- WKKGZ
- Kwaliteitsmanagement
- Presentatie DCN Academy
- Wegwijzer bij vestiging
- Zorgverzekering en beleidsregels
- Diverse documenten
- Drukwerk
- Scholing

Inloggen

Let op: je inloggegevens zijn anders dan op onze E-learning omgeving

Wegwijzer bij vestiging

De ‘Wegwijzer bij Vestiging’ is een uitgave (digitaal) van DCN die jaarlijks wordt geactualiseerd. Hierin vind je alle zaken die spelen bij het opzetten van een eigen praktijk. Leden van DCN ontvangen deze wegwijzer gratis.
Leden van DCN kunnen via de backoffice info@dcn-dietist.nl vragen stellen over praktijkvoering.
Diëtisten die geen lid zijn van DCN kunnen de wegwijzer voor € 27,50 bestellen in de webshop.

Kwaliteitsmanagement

DCN heeft een eigen kwaliteitsmanagementsysteem ontwikkeld op basis van HKZ en NEN-ISO. Deze stukken zijn ook heel geschikt als handvat bij het opzetten van een eigen praktijk.
Binnen dit systeem hebben we een kwaliteitshandboek en voorbeelden hoe een kwaliteitsjaarverslag op te zetten. Met deze onderdelen kan men ook punten verkrijgen bij het Kwaliteitsregister Paramedici.

Scholing

In het lidmaatschap is inbegrepen (alleen administratiekosten) twee tot driemaal per jaar een geaccrediteerde scholing vanuit de DCN Academy. (niet-leden betalen € 95,- tot € 135,- per keer)

Wil je ook lid worden ?

DCN is een beroepsorganisatie voor diëtisten in de eerstelijnszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en andere verwijzers.
Info lidmaatschap DCN

Heb je een vraag?

Wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. 
Stel je vraag
usershopping-cartmale