Webinar  Journal Club               Alleen voor leden

27 juni 19.30 - 20.45 uur
Aanmelden

Journal Club 14 november 19.30 - 20.45 uur Online

Aanmelden

Scholing Ketogeen Dieet Wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepassing

Aanmelden

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Aanvraag aantekening Leefstijlcoaching in Kwaliteitsregister Paramedici

Als je een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), monodisciplinair¹, wilt aanbieden als diëtist-leefstijlcoach moet je aantonen dat je hiervoor gekwalificeerd bent. Diëtisten die voldoen aan de onderstaande eisen kunnen een aantekening ‘leefstijlcoaching’ (LC) verkrijgen in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

• Affiniteit met de doelgroep
• Bekend met groepsinterventies
• Coachende grondhouding
• Actuele kennis hebben op BRAVO-aspecten en slapen
• Contacten met het gemeentelijk/sociaal domein, denk aan 
    buurtsportcoaches

1) Voor het aanbieden van een GLI door een samenwerkingsverband van professionals, bv diëtist met oefentherapeut of fysiotherapeut, is geen aantekening in het register nodig. Een zorgverzekeraar mag nog wel andere eisen stellen.

Procedure

Het behalen van de aantekening leefstijlcoaching verloopt via het KP. Je moet een aanvraag indienen via een aanvraagformulier (een portfolio) waarmee je aantoont over de benodigde eisen/competenties te beschikken.

DCN ondersteunt met E-learning BRAVO leefstijlfactoren

Om te helpen deze aantekening te verkrijgen heeft DCN een E-learning 'BRAVO leefstijlfactoren' ontwikkeld. Deze E-learning is geaccrediteerd met 19 studiepunten.
Voor de duidelijkheid: de E-learning alleen is niet voldoende om de aantekening te verkrijgen.
Het DCN Voedings-en Leefstijlboek wordt ingezet bij erkende GLI programma's
Collega's aan het woord 
                                           
Linda Swart
Binnen onze praktijk geven we het Voedings- en Leefstijlboek aan alle deelnemers van de Beweegkuur. Het is een waardevolle aanvulling op de gesprekken met de diëtist/ leefstijlcoach. Je kunt heel gericht en op maat informatie en opdrachten meegeven. De deelnemers waarderen dit en zijn er blij mee ... en wij ook.eel diëtisten gebruiken het DCN Voedings-en Leefstijlboek in de GLI programma's.  


Ellen Jacobs 
Als diëtist-leefstijlcoach maak ik voor GLI-programma’s steevast gebruik van de onderdelen ‘eten in aandacht’ en ‘eethouding’, het thema hoofdhonger-maaghonger en emoties en eetgedrag. De zelfopdrachten werken erg prettig.

Daarnaast komen de onderdelen ‘etiketten lezen’ en ‘slapen en bewegen’ regelmatig aan bod, net als het hoofdstuk over vetten. Handig: de tabellen achterin! Veel cliënten vinden die erg inzichtelijk. 

Wil je ook lid worden ?

DCN is een beroepsorganisatie voor diëtisten in de eerstelijnszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en andere verwijzers.
Info lidmaatschap DCN

Heb je een vraag?

Wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. 
Stel je vraag
shopping-cartmale