Webinar Herregistratie Kwaliteitsregister Paramedici (KP)

22 mei 20.00 - 21.15 uur
Aanmelden

DCN Voedings-en Leefstijlboek

Diëtisten aan het woord

Diëtist Miranda Goossens:

In mijn praktijk (3 medewerkers) krijgen cliënten het boek mee in het eerste consult. De mensen ervaren het als een cadeautje. Een mooi boek met veel info. Het is goede PR voor de praktijk. Het gebeurt regelmatig dat cliënten een extra boek kopen voor een zus, collega of vriendin. De boeken vliegen de deur uit.

Per jaar bestellen we ruim 600 boeken bij DCN 

Diëtist Monique Benhaddou:

Ik werk in een wijk met veel mensen uit andere culturen. Het boek met de afbeeldingen en getallen erbij,  werkt goed voor anderstaligen.

Diëtist Linda Swart:

Binnen onze praktijk geven we het Voedings- en Leefstijlboek aan alle deelnemers van de Beweegkuur. Het is een waardevolle aanvulling op de gesprekken met de diëtist/ leefstijlcoach. Je kunt heel gericht en op maat informatie en opdrachten meegeven. De deelnemers waarderen dit en zijn er blij mee ... en wij ook.

 

Diëtist Ellen Jacobs :

Als diëtist-leefstijlcoach maak ik voor GLI-programma’s steevast gebruik van de onderdelen ‘eten in aandacht’ en ‘eethouding’, het thema hoofdhonger-maaghonger en emoties en eetgedrag. De zelfopdrachten werken erg prettig.

Daarnaast komen de onderdelen ‘etiketten lezen’ en ‘slapen en bewegen’ regelmatig aan bod, net als het hoofdstuk over vetten. Handig: de tabellen achterin! Veel cliënten vinden die erg inzichtelijk. 

Diëtist Grietje Tammenga:

Ik zet mijn cliënten graag zelf aan het werk, in het bewustwordingsproces en het nadenken over hun échte doelen. Ik begin dan ook altijd achterin het leefstijlboek. Met de doelen en voortgangslijsten en ondertussen kunnen ze zo ook inhoudelijke kennis opdoen.

Diëtistenpraktijk Juce:

Het is een fijn, praktisch boek. Het is erg veelzijdig waardoor er voor elke cliënt wel iets bij zit om aan te werken!

Verschillende reacties van cliënten

  • Nooit geweten dat werken aan een betere voeding & leefstijl zo leuk en inspirerend kon zijn met zo'n boek!
  • Het Voedings- en Leefstijlboek heeft me heel veel duidelijkheid gegeven. Nu snap ik beter wat de diëtist bedoelt.
  • Wat een fijn, compleet naslagwerk. Eindelijk goede informatie, goede tegenhanger ten opzichte van alle goeroe

           Meer reacties lezen?

Wil je ook lid worden ?

DCN is een beroepsorganisatie voor diëtisten in de eerstelijnszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en andere verwijzers.
Info lidmaatschap DCN

Heb je een vraag?

Wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. 
Stel je vraag
searchcheck-circleshopping-cartmale