DCN Academy

Scholingen voor diëtisten op het snijvlak van voedingswetenschap en praktijk.

De diëtist is de voedingsprofessional die wetenschappelijke inzichten vertaalt naar praktische, begrijpelijke en op het individu toegespitste adviezen.

De DCN Academy organiseert professionele scholingen op het snijvlak van wetenschap en praktijk om de diëtist hierin te ondersteunen.

Voorgaande DCN bijeenkomsten

DCN Academy

Stress, een belangrijke factor bij Obesitas en Diabetes

Vrijdag , 22 september 2017

Locatie: v.d. Valk hotel Veenendaal, Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal

Programma

DCN Academy

4 april 2017

  • Dubbelprogramma: voor diëtisten en startende diëtisten/studenten
  • Onderwerp  voor diëtisten: Multiple Sclerose, vitamine D
  • Voor starters en studenten: Hoe start ik een eigen praktijk ?
  • (Starters kunnen aanvullend ook delen van het diëtistenprogramma volgen, zie onderaan voor kosten)
Locatie: v.d. Valk hotel Veenendaal, Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal

DCN leden Marian Noordam en Corine Helfrich, beiden al zeer geruime tijd werkzaam op het gebied van MS,  zullen ingaan op de voedingsadviezen bij MS.

Gerald Hengstman, neuroloog en voorzitter Raad van Bestuur, Stichting MS Zorg Nederland, verzorgt een presentatie over het ziektebeeld bij MS. Daarnaast gaat hij in op de doelstelling van MS Zorg Nederland:   iedereen met MS in Nederland moet laag-drempelig toegang hebben tot optimale deskundige multidisciplinaire zorg, in de eigen directe omgeving, in iedere fase van de ziekte en met zoveel mogelijk eigen regievoering.

In de middag geeft professor Frits Muskiet, hoogleraar  Pathophysiology and Clinical Chemical Analysis in het Universitair Medich Centrum Groningen (UMCG) een Masterclass over vitamine D

Zorgverzekeraar VGZ is aanwezig om een toelichting te geven op beleid en visie t.a.v. dieetpreparaten.

Programma

DCN_25_jaar

Jubileum 25 jaar bestaan DCN

Vrijdag 2 december 2016

Locatie:   v.d. Valk hotel Veenendaal, Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal

Bij een jubileum hoort terugkijken, vooruitzien en smaakvol feest vieren.

Aan de orde komen veranderingen van inzicht in de voedingsadvisering in de afgelopen 25 jaar. Hierbij schenken we aandacht aan de ouder wordende mens en het denken over natriumbeperking in relatie tot hypertensie door de tijd heen.  Bij ‘Natrium’ denken we al snel aan ‘smaakmaker’. Smaakbeleving wordt beïnvloed door het ouder worden, maar ook door ziekte. Smaaksturing is een onderwerp dat op het programma staat.

In een feestelijke ‘Proefparade’ vergaren de deelnemers op een interactieve manier hun lunch bij elkaar.

Door een  ‘knipkaart’ systeem kunnen 3 studiepunten voor het kwaliteitsregister (boven op de accreditatiepunten van de scholing)  bij elkaar gespaard worden. Om de volle 3 punten te kunnen vergaren zijn de pauzes langer dan gebruikelijk.

Naar de toekomst kijken we aan de hand van de rol van de diëtist. De DCN Academy organiseert scholingen op het snijvalk van wetenschap en praktijk, daar waar de werkzaamheden van de diëtist zich afspelen. De diëtist in de eerste lijn is een verbindende schakel tussen voedingswetenschap, arts en praktijkondersteuner richting patiënt. Op een feestelijke manier kijken we naar die verbindingsrol en als jubilarissen laten we ons toespreken en op onze toekomst toosten door vertegenwoordigers van verschillende disciplines en de wetenschap.

De E-learnings voor diëtisten

Vanuit de DCN Academy ontwikkelen we ook E-learnings voor diëtisten. De vele positieve reacties geven aan dat dit gewaardeerd wordt: in eigen tempo jezelf verdiepen in de complexe materie van het ontstaan van ziekte en de invloed van voeding hierop.

Er is op dit ogenblik 1 geaccrediteerde E-learning verkrijgbaar:

Klik op de titel om de E-Learning te bekijken.

E-learning: Cardiovasculair Risicomanagement

CVRMDCN 450De E-learning voor diëtisten, die het huiswerk vormde voor de succesvolle scholing   ‘Cardiovasculair Risicomanagement’  van de DCN Academy, kan nog steeds gevolgd worden. De E-learning

Dit vonden collega’s die de E-learning gevolgd hebben:

‘Zonder DCN was ik niet op het idee gekomen om het rapport te lezen. Ik zou haast zeggen dat deze E-learning een must is voor elke diëtist’.

‘Deze vorm van scholing geeft ruimte voor eigen verdieping, op je eigen manier, op je eigen tempo. Geeft tevens kennis van websites die in de toekomst gebruikt kunnen worden om up-to-date te blijven. Ik was plezierig verrast over de hoge kwaliteit’