Webinar  Journal Club               Alleen voor leden

27 juni 19.30 - 20.45 uur
Aanmelden

Journal Club 14 november 19.30 - 20.45 uur Online

Aanmelden

Scholing Ketogeen Dieet Wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepassing

Aanmelden

Amerikanen geven werk de schuld van overgewicht

Amerikanen denken dat hun werk de grootste veroorzaker is van overgewicht. Het grootste deel van de werkenden zegt dat stilzitten de voornaamste reden is dat ze aankomen.
45 procent van de drieduizend mensen die onderzoek- en statistiekbureau Harris Poll ondervroeg, is te vermoeid door hun werk om nog te kunnen sporten. Ruim eenderde zegt door hun werkritme meer ongezonde snacks te eten.
Meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek vindt zichzelf te dik. 44 procent van de ondervraagden zegt aangekomen te zijn tijdens hun huidige baan.
Uit de onderzoeksresultaten blijkt volgens Harris Poll dat er ook een verband tussen de hoogte van de werkdruk en de gewichtstoename is.
Werknemers met zeer weinig stress vinden zichzelf vaak niet te dik; minder dan de helft geeft aan overgewicht te hebben. Van de groep mensen met zeer hoge werkdruk ligt dit percentage op 77 procent.

Wil je ook lid worden ?

DCN is een beroepsorganisatie voor diëtisten in de eerstelijnszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en andere verwijzers.
Info lidmaatschap DCN

Heb je een vraag?

Wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. 
Stel je vraag
shopping-cartmale