Een paar pondjes kwijtraken verlaagt al het risico op verschillende gezondheidsproblemen bij obese volwassenen. Dat blijkt uit een onderzoek van Washington University School of Medicine. De onderzoekers bestudeerden 40 volwassenen […]
Een paar pondjes kwijtraken verlaagt al het risico op verschillende gezondheidsproblemen bij obese volwassenen. Dat blijkt uit een onderzoek van Washington University School of Medicine. De onderzoekers bestudeerden 40 volwassenen […]
Zo, dat wordt een extra rondje rennen morgen." Iedereen zegt het weleens - al dan niet gemeend - na het verorberen van een Big Mac menu. Maar hoeveel rondjes moet […]
Ondervoeding bij ouderen wordt vaak niet of te laat gesignaleerd door thuiszorgmedewerkers. De gezondheid van de ouderen gaat hierdoor onnodig achteruit. Dat stellen onderzoeker aan de Universiteit van Wageningen […]
Natuurlijk voedsel is helemaal niet beter dan eten uit een pakje, zegt de Wageningse hoogleraar voedseltechnologie Tiny van Boekel (64). 'Met bewerkt voedsel is helemaal niks mis.' De grootste bedreiging […]
Het eten van minstens één portie vis per week zorgt voor een lager risico op de ziekte van Alzheimer en dementie-gerelateerde aandoeningen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek aan het Rush […]
Op 11 februari was de DCN weer 4 dagen om invulling geven aan het ‘Voedingspaviljoen’ op de Nationale Gezondheidsbeurs. De deelname in 2016 was weer een groot succes. Reactie van een […]
De website Kennisplein Chronische Zorg is vernieuwd. Op deze website is praktische kennis samengebracht m.b.t. een goede eerstelijnszorg. Zoals het afstemmen van zorg op de patiënt (persoonsgerichte zorg) of samenwerking tussen zorgverleners […]
Het RIVM heeft de eetgewoonten in kaart gebracht van Amsterdammers met een Marokkaanse, Surinaamse, Turkse en Nederlandse achtergrond. De eetgewoonten van deze groepen verschillen, maar de verschillen zijn niet heel groot.
De fabrikant van Le Chevrot kaas, gaat dit product uit de schappen halen, omdat bij een controle is gebleken dat er in sommige verpakkingen een gevaarlijke bacterie zit. Het gaat om een E. coli bacterie, waar je ziek van kunt worden.
97 % van alle groente en fruit die in Nederland te koop zijn, bevatten vrijwel geen resten van bestrijdingsmiddelen. In ieder geval niet meer dan wettelijk is toegestaan.