Prof. Fred Brouns
De titel van zijn presentatie is:
Impact van koolhydraten, suikers en ‘zoet’ op overgewicht en insuline resistentie
Prof. Brouns zal de volgende vragen aan de orde laten komen
- Hebben koolhydraten (KH) een ander effect op overgewicht en insuline residentie (IR) dan vetten?
- Zijn er verschillen tussen typen koolhydraten op IR (fructose vs glucose)
- Hebben KH uit natuurlijke bron (graan, aardappel, rijst, fruit) andere effecten m.b.t vertering, opname en stofwisseling dan daaruit geïsoleerde KH?
- Heeft het innemen van een beperkte hoeveelheid snel opneembare KH effect op je 24 uurs glucose en daardoor op IR?
- Leiden niet-calorische zoetstoffen tot overgewicht en diabetes?
- Is een laag KH dieet van voordeel?
- Wat is ‘hang naar zoet’: metabool of mentaal/psyche?
- Welke invloed heeft sap zonder toegevoegde suikers op overgewicht, diabetes en hart-en vaatziekten?
- Wat laten recente meta-analysen zien?