Webinar  Journal Club               Alleen voor leden

27 juni 19.30 - 20.45 uur
Aanmelden

Journal Club 14 november 19.30 - 20.45 uur Online

Aanmelden

Scholing Ketogeen Dieet Wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepassing

Aanmelden

4. Slimme Recepten Zoutarm per 20 stuks

27,5047,50

In dit boekje uit onze serie Slimme Recepten geven we tips en recepten voor eten met minder zout!

Er zijn veel misverstanden over zout. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen meer zout binnen krijgen dan ze zich realiseren. Dit boekje geeft inzicht in ‘verborgen zout’ en geeft tips en recepten om echt minder zout te eten.

 

 

Artikelnummer: Slimme Recepten met minder zout! Categorie:

Beschrijving

In dit boekje uit onze serie Slimme Recepten geven we tips en recepten voor eten met minder zout!

Zout (of NaCl =natriumchloride) is nodig in ons lichaam, maar teveel zout is niet goed. Voor iedereen – niet alleen voor mensen met een hoge bloeddruk– is het goed om niet te veel zout binnen te krijgen.

Zonder zout een smakelijke maaltijd op tafel zetten, vindt niet iedereen gemakkelijk. Zeker bij soepen en  sauzen - waarbij traditioneel veel zout nodig is om ze  ‘op smaak’ te krijgen -  is het een uitdaging om met een combinatie van kruiden en specerijen het zout te doen vergeten.

We  laten we per recept 2 versies zien: links staat het ‘minder zout’ recept, rechts de ‘gewone’ variant. Doordat we de getallen er bij zetten, kunt u zien hoeveel het scheelt. Door de ideeën uit onze recepten over te nemen, kunt u zelf ook andere recepten gezonder maken. Daarom noemen we ze ‘Slimme Recepten’.

Deze  recepten zijn ook geschikt voor mensen die willen afvallen of hoog cholesterol hebben. Voor wie op koolhydraten let, geven we ‘slimme’ tips bij de recepten

 

Wil je ook lid worden ?

DCN is een beroepsorganisatie voor diëtisten in de eerstelijnszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en andere verwijzers.
Info lidmaatschap DCN

Heb je een vraag?

Wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. 
Stel je vraag
shopping-cartmale