Op 4 november heeft Professor Daan Kromhout de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding (RGV) aan minister Schippers overhandigd. De RGV vormen de wetenschappelijke basis voor alle voedingsvoorlichting in Nederland. Professor Kromhout […]
Op 4 november heeft Professor Daan Kromhout de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding (RGV) aan minister Schippers overhandigd. De RGV vormen de wetenschappelijke basis voor alle voedingsvoorlichting in Nederland. Professor Kromhout […]
Vandaag heeft de Gezondheidsraad (prof. Kromhout) het rapport Richtlijnen Goede Voeding 2015 overhandigd aan minister Schippers (VWS). De kern van het advies Richtlijnen goede voeding 2015: Een verschuiving in de […]
dinsdag 27 oktober 2015 De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) wil ‘bewerkt vlees op de lijst van kanker veroorzakende producten en stoffen’. Het heeft al het nodige stof doen opwaaien. Want […]
Op 2 oktober is het Paramedisch Platform Nederland (PPN) formeel een federatie geworden om zo met een sterkere stem de achterban gezamenlijk te vertegenwoordigen naar onder meer politiek en zorgverzekeraars. […]
Vitamine D is een populaire vitamine. Er wordt veel over deze vitamine geschreven en er wordt veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Deze week verschenen er een aantal publicaties. In een […]
Een deel vlees en zuivel vervangen door plantaardig producten is gunstig voor de gezondheid van kinderen. Ze krijgen dan minder verzadigd vet binnen, meer vezels en de inname van vitamines en mineralen blijft ongeveer hetzelfde.
Diëtisten helpen massaal met boodschappen doen
1 op de 5 Nederlanders beseft niet dat een goed ogende pastasalade niet meer te vertrouwen is als die langer dan 2 uur buiten de koeling staat. Dat blijkt uit een recent onderzoek onder ruim 1500 personen, die Panelwizard heeft ondervraagd in opdracht van het Voedingscentrum.
De meeste Nederlanders kunnen beter wat minder zout binnenkrijgen. Meer dan 6 gram zout per dag is ongezond.
,,Als iedereen in Nederland duurzamer zou eten, kunnen we onze ecologische voetafdruk met een vijfde verminderen.” Dat zegt Roy van der Ploeg, woordvoerder van het Voedingscentrum op Earth Overshoot Day. Het Global Footprint Network organiseert deze dag jaarlijks om aandacht te vragen voor de mondiale overbelasting van onze Aarde. Het Voedingscentrum draagt bij aan dit initiatief door duurzamere voedselkeuzes te stimuleren.