Locatie: v.d. Valk hotel Veenendaal, Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal
Bij een jubileum hoort terugkijken, vooruitzien en smaakvol feest vieren.
Aan de orde komen veranderingen van inzicht in de voedingsadvisering in de afgelopen 25 jaar. Hierbij schenken we aandacht aan de ouder wordende mens en het denken over natriumbeperking in relatie tot hypertensie door de tijd heen. Bij ‘Natrium’ denken we al snel aan ‘smaakmaker’. Smaakbeleving wordt beïnvloed door het ouder worden, maar ook door ziekte. Smaaksturing is een onderwerp dat op het programma staat.
In een feestelijke ‘Proefparade’ vergaren de deelnemers op een interactieve manier hun lunch bij elkaar.
Door een ‘knipkaart’ systeem kunnen 3 studiepunten voor het kwaliteitsregister (boven op de accreditatiepunten van de scholing) bij elkaar gespaard worden. Om de volle 3 punten te kunnen vergaren zijn de pauzes langer dan gebruikelijk.
Naar de toekomst kijken we aan de hand van de rol van de diëtist. De DCN Academy organiseert scholingen op het snijvalk van wetenschap en praktijk, daar waar de werkzaamheden van de diëtist zich afspelen. De diëtist in de eerste lijn is een verbindende schakel tussen voedingswetenschap, arts en praktijkondersteuner richting patiënt. Op een feestelijke manier kijken we naar die verbindingsrol en als jubilarissen laten we ons toespreken en op onze toekomst toosten door vertegenwoordigers van verschillende disciplines en de wetenschap.