Directeur / Executive Director - Voedingscentrum
Ze is in 1989 afgestudeerd als voedingskundige aan Wageningen Universiteit. In 1996 promoveerde zij daar op een proefschrift getiteld “Food, fat, family and friends: studies on the impact of the social environment on dietary intake”. Ze publiceerde ruim veertig wetenschappelijke artikelen, onder andere over het meten van vet- en alcoholconsumptie, de sociale aspecten van eetgedrag, en consumentenpercepties in relatie tot zoutreductie. Feunekes werkte als Consumer Scientist bij Unilever en deed onderzoek naar vitaliteit. Sinds 2008, was ze als Global Nutrition & Health Director daar verantwoordelijk voor zoutverlaging.
Sinds 2014 leidt ze het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum is 100% door de overheid gefinancierd en adviseert volgens de laatste stand van de wetenschap. De ambitie van het Voedingscentrum is dat individuen gemotiveerd zijn om goed te eten en beschikken over kennis en vaardigheden om gezonde en duurzame keuzes te maken. Daarbij is belangrijk dat de omgeving zo is ingericht dat de gewenste keus vanzelfsprekend en bereikbaar is voor iedereen. Het voorlichtingsmodel de Schijf van Vijf integreert gezondheid en duurzaamheid, waarmee Nederland internationaal een voorloper is. Het Voedingscentrum werkt samen met soortgelijke centra in de European Public Health Nutrition Alliance.