Dr. ir. Merel van Veen spreekt over dikkedarmkanker

Dr. ir. Merel van Veen, coördinator Voeding en Kanker (voedingswetenschapper en diëtist)  bij WKOF promoveerde op 18 september aan de WUR.

Met voedingsinformatie niet wachten tot de patiënt er om vraagt 
Mensen die na de behandeling van dikkedarmkanker gezonder eten en meer bewegen, ervaren een betere kwaliteit van leven dan lotgenoten. Patiënten krijgen echter vaak geen of weinig voorlichting over leefstijl en voeding. Merel van Veen concludeert in haar proefschrift dat zorgprofessionals al tijdens de behandeling dienen te beginnen met het geven van voedingsinformatie en niet moeten wachten tot patiënten of naasten daar naar vragen. Een voorwaarde is dat zorgverleners meer kennis krijgen over voeding en leefstijl, want dat inzicht is momenteel beperkt. Artsen zouden het belang van een gezonde leefstijl bovendien meer moeten benadrukken, met een leidende rol voor diëtisten in dit proces.

Vasten en kanker
Merel van Veen vertelt op 20 januari over haar onderzoek en zij gaat in op vasten bij kanker. Ook zet ze de voedingsfactoren die bijdragen aan het ontstaan van dikkedarmkanker en de voedingsfactoren die beschermend werken - gebaseerd op wereldwijd onderzoek -op een rijtje.
Ze zal o.a. ingaan op rood vlees en vitamine D suppletie.

Wil je ook lid worden ?

DCN is een beroepsorganisatie voor diëtisten in de eerstelijnszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en andere verwijzers.
Info lidmaatschap DCN

Heb je een vraag?

Wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. 
Stel je vraag
shopping-cartmale