Webinar Herregistratie Kwaliteitsregister Paramedici (KP)

22 mei 20.00 - 21.15 uur
Aanmelden

De PREM

Per 1 juli zijn de fysiotherapeuten, de logopedisten, de huidtherapeuten en de oefentherapeuten de verkorte PREM gaan gebruiken. We hebben van de NVD bericht ontvangen, dat deze verkorte PREM nu ook beschikbaar is voor diëtisten en  ergotherapeuten via Zorgkaart Nederland.  

Wat is de PREM?
PREM is de afkorting van Patient Reported Experience Measure. De PREM is een vragenlijst voor de zorg.
Het is belangrijk dat de kwaliteit van zorg meer inzichtelijk wordt gemaakt. Door spiegelen en door te leren van goede voorbeelden kunnen zorgprofessionals hun zorg verder verbeteren. In de
animatie op www.patientervaringsmetingen.nl wordt de inhoud en werking van de PREM uitgelegd.

Contracten Zorgverzekeraars
In de contracten van de zorgverzekeraars wordt melding gemaakt, dat als de PREM beschikbaar is, je die moet gaan gebruiken.
Je kunt je registreren bij Zorgkaart Nederland. Zorgkaart Nederland haalt zijn info bij Vektis vandaan.
Zorg daarom dat je bij Vektis goed geregistreerd staat met je correcte gegevens. 

Koppeling met ZorgKaartNederland
Meetbureaus werken aan een koppeling van de PREM met ZorgkaartNederland. Hier kunnen mensen hun ervaring met een zorgverlener plaatsen, na een bezoek aan ziekenhuis, kliniek, praktijk of andere zorginstelling. Als de praktijk en de patiënt hier toestemming voor geven, worden de reviews meteen doorgezet naar dit platform. Deze koppeling zal in de loop van 2020 klaar zijn. 

De PREM kan via Zorgkaart Nederland uitgevraagd worden met een gratis tool óf met een betaald pakket met meer functionaliteiten:

Wil je ook lid worden ?

DCN is een beroepsorganisatie voor diëtisten in de eerstelijnszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en andere verwijzers.
Info lidmaatschap DCN

Heb je een vraag?

Wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. 
Stel je vraag
searchshopping-cartmale