Webinar  Journal Club               Alleen voor leden

27 juni 19.30 - 20.45 uur
Aanmelden

Journal Club 14 november 19.30 - 20.45 uur Online

Aanmelden

Scholing Ketogeen Dieet Wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepassing

Aanmelden

'Baby's pinda's en eieren voeden helpt tegen allergie'

Er zijn aanwijzingen dat het voeden van pinda’s en eieren aan kinderen op jonge leeftijd het risico op voedselallergieën verkleint.
Dit blijkt uit nieuw onderzoek van The Journal of The American Medical Association. Dit is opvallend. In 2000 werd namelijk beweerd dat met het voeden van bepaalde voedingsmiddelen als pinda’s en eieren zeker gewacht zou moeten worden tot een kind een jaar oud is. Dit was met name voor kinderen in wiens familie veel allergieën voorkwamen.

De onderzoekers hebben in totaal 146 studies gebruikt voor hun laatste analyse. Ze vonden een bewijs dat als een kind tussen de vier en elf maanden pinda’s te eten krijgt, het risico op een pinda-allergie verminderd wordt. Dit geldt tevens voor eieren.

Coeliakie
Bij vis zou er tevens een verminderde kans op allergieën optreden, maar dit is minder zeker. Het eten van gluten op jonge leeftijd was weer niet gelinkt met het ontwikkelen van coeliakie.

De wetenschappers gaan de resultaten van het onderzoek uitdiepen.

Wil je ook lid worden ?

DCN is een beroepsorganisatie voor diëtisten in de eerstelijnszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en andere verwijzers.
Info lidmaatschap DCN

Heb je een vraag?

Wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. 
Stel je vraag
shopping-cartmale