Webinar  Journal Club               Alleen voor leden

27 juni 19.30 - 20.45 uur
Aanmelden

Journal Club 14 november 19.30 - 20.45 uur Online

Aanmelden

Scholing Ketogeen Dieet Wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepassing

Aanmelden

Nederlandse jongeren drinken steeds minder

Nederlandse jongeren drinken minder. Ook zijn twaalf- tot zestienjarigen minder vaak dronken. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid).
Van de twaalf- tot zestienjarigen dronk in 2011 twee derde, vorig jaar was dat gezakt tot minder dan de helft. Ook zijn jongeren minder vaak dronken.

Jongeren proberen tevens minder vaak drank te kopen. Ondernemen ze wel een poging, dan maken ze de meeste kans bij een webwinkel. Ook in sportkantines en de horeca wordt er niet streng op leeftijd gecontroleerd.

Hogere accijnzen
Van Rijn wil het toezicht op webwinkels voortaan landelijk regelen en ook kortingsacties verbieden. De staatssecretaris wil verder nog eens nadenken over minder verkooppunten, hogere accijnzen en een reclameverbod.

De Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA), opgericht door drankproducenten, is kritisch op de staatssecretaris en noemt het een "fundamentele fout dat hij zijn beleid wil richten op het terugdringen van alcoholgebruik over de hele linie."

STIVA wijst erop dat de meerderheid van de Nederlanders verantwoord drinkt en zij door de mogelijke plannen van Van Rijn geraakt zouden worden. De stichting wijst erop dat de staatssecretaris eerder erkende dat de focus moet liggen op specifieke groepen waar het nog niet goed gaat.

Door: ANP

Wil je ook lid worden ?

DCN is een beroepsorganisatie voor diëtisten in de eerstelijnszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en andere verwijzers.
Info lidmaatschap DCN

Heb je een vraag?

Wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. 
Stel je vraag
searchshopping-cartmale