Webinar  Journal Club               Alleen voor leden

27 juni 19.30 - 20.45 uur
Aanmelden

Journal Club 14 november 19.30 - 20.45 uur Online

Aanmelden

Scholing Ketogeen Dieet Wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepassing

Aanmelden

Diabetesprijs naar slimme waarschuwpleister

Het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen is als winnaar uit de bus gekomen voor het beste idee om het leven van diabetespatiënten makkelijker te maken, maakte het Diabetes Fonds maandag bekend.
De onderzoekers bedachten een slimme 'waarschuwpleister' die een verandering van het hartritme door een te lage bloedsuiker signaleert. Het ziekenhuis ontvangt 50.000 euro om de 'Hypo Pleister' verder uit te werken.

Ook vielen drie andere ideeën in de prijzen. Zo krijgt het VUMC in Amsterdam 50.000 euro voor de ontwikkeling van een app om mensen met diabetes te helpen met tips, informatie en oefeningen.

Daarnaast bedacht het Ziekenhuis Friesland in Sneek samen met een ouder van een diabetespatiëntje een app om een geschikte oppas te vinden. De stichting Know Better Do Better werd beloond voor het tv-programma 'Cooking back to our Roots'. Het programma laat zien hoe je als niet-westerling met diabetes gezond kunt eten binnen de eigen cultuur. De bedenkers van deze ideeën ontvangen ieder 25.000 euro.

Het Diabetes Fonds geeft jaarlijks financiële steun aan grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar diabetes. "Maar we wilden ook kleinschalige ideeën ondersteunen die op korte termijn een verbetering kunnen bieden in de levens van mensen met diabetes", zegt Hanneke Dessing, directeur van het fonds.

Door: ANP

Wil je ook lid worden ?

DCN is een beroepsorganisatie voor diëtisten in de eerstelijnszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en andere verwijzers.
Info lidmaatschap DCN

Heb je een vraag?

Wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. 
Stel je vraag
searchshopping-cartmale